CZ  |  EN

Prodej nemovitostí v klasických aukcích je spolehlivější

15.02.2011
(článek je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz) Realitní kanceláře prodejcům nemovitostí stále častěji nabízejí prodej formou internetové aukce. Majitelé, kteří tímto druhem prodeje prošli, nicméně prohlašují, že pokud aukce, tak jedině klasickým způsobem v aukční síni.

Prodejci, kteří se kloní ke klasickým aukcím, prohlašují, že lidé, kteří se jich účastní, jsou skutečnými kupci, jenž se maximálně soustředí na nabízené nemovitosti. Internetové aukce jsou pak podle nich plné "váhavých střelců", kteří je berou na lehkou váhu a s koupí otálejí.

Aukce nemovitostí jsou nejvýhodnější pro prodejce, jejichž majetek byl nabízen na realitním trhu půl roku a déle. V tu dobu se již tyto nemovitosti obvykle stávají "okoukané", takže jsou potenciální kupci přespříliš podezíraví ohledně stavu nemovitosti a výhodnosti celé transakce.

Pokud se rozhodnete nabídnout nemovitost v klasické aukci, můžete počítat, že se vaše nemovitost prodá zhruba během čtyř týdnů. Pokud ale chcete využít elektronických aukcí, počítejte s dobou až 12 týdnů.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace