CZ  |  EN

Nemovitostí zabavených v exekucích celosvětově přibývá

20.08.2009
(článek je volně k otisknutí za podmínky uvedení zdroje www.odhadonline.cz) Počty nemovitostí zabavených bankami kvůli nesplácení úvěrů nebo během exekucí celosvětově rostou. Rapidně roste také jejich prodej.

Podle průzkumu britského královského statistického úřadu RICS došlo ve druhém kvartálu roku 2009 ve Spojených státech amerických k 80procentnímu nárůstu prodejů zabavených nemovitostí oproti prvnímu čtvrtletí tohoto roku.

Podobná situace je i v Evropě, Maďarsko hlásí 60% nárůst, Irsko 58%, Španělsko 57% a Rusko 52%. Německo, Itálie, Švýcarsko a Francie hlásí jen nepatrný rozdíl v prodejích oproti začátku roku.

Protože v zemích, které zažívají v tomto ohledu nejstrmější růst, zůstávají náklady na refinancování úvěrem zatížených nemovitostí vysoké, předpokládá se, že tento trend bude pokračovat i v roce 2010.

V České republice je nárůst počtu zabavených nemovitostí rovněž patrný, přestože podmínky pro refinancování jsou u nás příznivé - banky jsou schopny poskytnout pro refinancování průměrně o 0,2 procenta lepší úrok než pro standardně nabízené prvotní úvěry.

Podle informací serveru odhadonline.cz, který zajišťuje oceňování nemovitostí po celé republice, lze vypozorovat přibližně 50 procentní meziroční nárůst počtu nemovitostí zabavených v exekucích. Nejčastěji podle serveru končí v exekucích zkrachovalé společnosti, tedy i jejich sídla a provozy.

 

Potřebuji odhad pro exekuci nebo osobní bankrot

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace