CZ  |  EN

Celosvětové trendy v oblasti realit.

17.03.2013
Firma PricewaterhouseCoopers vydává každoročně publikaci Emerging Trends in Real Estate. Mimo jiné označuje města, ve kterých jsou v tomto roce 2013 nejvýhodnější investice do nemovitostí. Tento odhad vybral na přední pozice i místa blízká České republice, u našeho západního souseda, ekonomického obra Německa. Pokud byste měli k dispozici desítky, spíše však stovky miliónů korun, můžete zde investovat.

1. Mnichov - první zastávka pro investory nejen v Německu.

Mnichov, třetí největší město v Německu, je investory nejoblíbenější pro svoji schopnost velmi dobře přečkat ekonomickou krizi. V porovnání s ostatními německými městy má nejmenší míru nezaměstnanosti, silné ekonomické odvětví služeb a rostoucí trh pro silně se rozvíjející sektory jako jsou biotechnologie, enviromentální vědy, genetické inženýrství a média. Celkový posudek pro toto město by mohl znít - kupní síla větší než kdekoli jinde v Německu.

Navíc v městě jsou zastoupeni jak celosvětoví obchodní hráči, tak menší lokální firmy, přesto však velmi ekonomicky silné. Odhaduje se, že turistický ruch, zejména díky návštěvníkům z Brazílie, Ruska a Číny, dosáhne rekordních hodnot. Spolu s rostoucí populací má dosáhnout jednoho miliónu obyvatel v roce 2025. Poroste i realitní trh, jak pro prodej, tak pro pronájem nemovitostí.

2) Berlín: město pro mladé i  pro seriózní obchod.

Německé hlavní město je zároveň největším městem s populací 3.5 miliónů obyvatel. Nachází se na druhém místě v pozitivních trendech v realitním sektoru jako pro residenční, tak pro komerční nemovitosti. Poměrně nízká cena pronájmů přitáhnula větší množství podnikatelů v technických oborech, ale také módní a umělecké podnikání. Rozvíjí se luxusnější bydlení v centu města, jež obývá mladší populace od 18 do 44 let. Rozvíjí se i sektor poskytující turistické ubytovaní. Zvyšuje se poměr turistů ubytovaných v zařízeních typů apartmánů, je odhadováno, že každoročně přibližně pět z celkových 11 miliónů turistů je ubytováno v apartmánech.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace